tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kuulumiset

Pennut ovat nyt 10vrk:den ikäisiä. Edelleen pääosan vuorokauden ajasta vie nukkuminen, sitten syöminen ja joo kyllä pennut osaa huutaakin. Viime yönä heräsin kamalaan uikutukseen ja kun se ei ottanut loppuakseen piti mennä itse katsomaan mikä siellä nyt oli hätänä. Talisker oli pentulaatikon ulkopuolella ja muut pentulaatikossa tyytyväisenä maitobaarilla. Koodi vaan katsoi sieltä sen näköisenä, et mä nyt täältä mihinkään pääse. En tiedä miten se pentu on toiselle puolelle päässyt. En usko, että se vielä itse olisi päässyt ovilaidan yli, mutta who knows ? Uskottavampi selitys olisi, että olisi Koodin lähtiessä pentulaatikosta roikkunut tisulla ja sitten epäonnekseen joutunut toiselle puolelle. No herra hiljeni kun nostettiin takaisin muiden joukkoon syömään.

Tänään käytiin Koodin kanssa eläinlääkärillä. Sektiohaava ei ihan kunnolla ole parantunut vaan märki toisesta reunastaan. Kotihoitona olen hydrannut haavaa kahdesti päivässä n 5min/kerta, mutta haava ei vaan ole lopettanut märkimistään. Tänään loppui leikkauksen jälkeen määrätty antibiootikuuri, joten pitihän sitä haavaa käydä näyttämässä eläinlääkärillä. Eläinlääkäri tutki sen ja putsasi. Syynä märkimiseen oli leikkauksesta jäänyt lanka (sulava lanka kuitenkin), joka ärsytti haavan suulla (ei näkynyt ulkopuolelle). Sen eläinlääkäri katkaisi saksilla pois, betadinella puhdistus ja johan näytti jo paremmalta. Ei määrännyt edes uutta antibiootikuuria vaan hänen mielestään haava näytti hyvältä ja lähtee nyt paranemaan, kun se langanpätkä sieltä poistettiin. Kotihoitona nyt hydraus x 2 ja puhdistus betadinella. Toivotaan että lähtee paranemaan sillä.

Tänään pennuilla on vuorossa ensimmäinen kynsien leikkuu. Eivät sitten raavi Koodin ihoa naarmuille. Täytyykin ajoittaa kynsien leikkuu johonkin ruokailun jälkeen niin menisi hieman helpommin.

Ensimmäisillä on jo silmätkin auenneet. Kovin nopsasti ne vaan kehittyvät :)

1 kommentti: