lauantai 22. kesäkuuta 2013

Pennut putkahti maailmaan

Nyt ollaan jo kotiuduttu eläinlääkäriasema Tuhatjalasta. Sektiolla saatiin maailmaan kuusi mustavalkoista hienoa pentua, neljä urosta ja kaksi narttua.

Koodilla laski lämpö alle 37 eilen klo 23.45.
Yöllä kolmen maissa petaili jo kunnolla ja oli supistuksia ja vedet meni n. klo 03.15.
Siinä sitten oli avautumisvaihetta ja välillä supisteli kunnolla. Kunnon polttotyöntöjä ei kuitenkaan ollut. Aamu viiden jälkeen, tuli supistusten yhteydessä, kun se jo työnti oikein vihertävää vuotoa.
Koska en tuntenut pentua synnytyskanavassa ja vihertävä vuoto huolestutti, niin soitin päivystävään eläinlääkäriasemaan ja sovittiin että lähden Koodin kanssa sinne.

Siellä Koodin ensin röntgenkuvattiin, näkivät 4-5 pennun kalloa. Kuvissa kaikki ok. Sen jälkeen se sai nesteytystipan suoneen ja otettiin samalla verinäyte, josta tutkittiin mm. veren kalsiumipitoisuus, joka oli normaali. Koodi myös ultrattiin, jossa tutkittiin mm. pentujen sydämensyke. Eläinlääkäri Mona Wendelin teki tutkimuksen (palpoi etusormella synnytyskanavasta) ja sanoi tuntevansa pennun hännän. Pentu ei siis ollut enää kalvoissa. Eläinlääkäri antoi oksitosiinia lihakseen. Ensimmäisen saatiin jo palpoinnin jälkeen. Käytiin myös välillä ulkona kävelemässä. Toisen oksitosiini piikin Koodi sai myöhemmin. Ne toki lisäsi supistuksia, mutta pentu ei Koodin työnnöistä huolimatta edennyt kanavassa, joten eläinlääkäsri suositteli sektiota.

Sektio siis tehty ja se sujui ilman ongelmia. Nyt on Koodilla antibioottikuuripäällä ja kipulääkettä ensimmäisten päivien kipuiluun. Sai vielä lähtiessä kolmannen oksitosiini annoksen supistamaan kohtua ja laittamaan maidontuotannon kunnolla alulle. Koodilla oli jo maito laskeutunut, joten se puoli vaikuttaisi olevan kunnossa.

Toivottavasti leikkaushaava alkaa hyvin paranemaan eikä tule enää mitään komplikaatioita.

Koodi hoitaa pentujaan jo hyvin, imettää niitä ja pitää ne puhtaana.

2 kommenttia:

  1. Oho teilläpä on ollut jännä juhannus! Harmi että jouduitte sektioon, mutta hyvä että Koodi on kumminkin kunnossa. Paljon onnea juhannuspennuista, ja Koodille paljon tsemppiä paranemiseen ja äiteilyyn!

    VastaaPoista